sâmbătă, 6 septembrie 2008

San Marino, la sfarsit de august

Ultima zi de vacanta ne-am decis sa o petrecem la San Marino.

Ne-am luat "mergatori" turbo si am plecat sa descoperim simbolul statului San Marino, si anume Borgomaggiore.

IMGP0560


Dar, mai intai sa va spun cateva cuvinte despre acest stat.
Republica San Marino e un mic stat din Europa meridionala. Are 61,5 km patrati si circa 31 de mi de locuitori.

Statul are origini antice, fiind considerat republica cea mai veche. A luat nastere in 3 septembrie 301 cand, Marino, un taietor de pietre din insula Arbe, in fuga sa de persecutiile imperatorului Dioclezian , a stabilit pe muntele Titan o mica comunitate cristiana. San Marino este cunoscut si datorita faptului ca detine cea mai veche constitutie scrisa, inca in vigoare, ratificata in 1600.

Legenda spune ca terenurile au fost donate comunitati crestine, de catre o doamna pe nume Felicissima, ca rasplata pentru salvarea fiului ei Verissimo.

Din punct de vedere administrativ, republica este impartita in 9 Castele, iar castelele, la randul lor, sunt impartie in “curazie”.

De importanta atat istorica cat si culturala sunt cele trei turnuri , simbolul statului San Marino : : La Rocca, La Cesta si Il Montale.
La Rocca, este turnul de supraveghere al cetati fiind inconjurat de 2 ziduri de aparare fiind primul post de supraveghere si refugiu al locuitorilor de pe multele Titan. La Cesta, este situat in punctul cel mai inalt al muntelui. Turnul dateaza din anii 400 si a reo forma pentagonala si gazduieste, din anul 1956, Muzeul armelor antice.
, este cel mai mic turna si gazduieste o inchisoare adanca 8 metri, in care se poate intra doar de la suprafata, insa nu este deschisa publicului.

La intrarea in San Marino te intampina mesajul : Bine ati venit pe vechile pamanturi ale libertatii!

IMGP0556


2 comentarii:

kris spunea...

Frumoase poze! Si noi am fost anul acesta dar am stat doar cateva ore...Ne-a placut oricum f.mult, complimente pt poze!

Anonim spunea...

Gabi ai un premiu pe blogul meu .. pupici !!
Cristina

Semnatari in Jurnal